Tài liệu miễn phí phục vụ học tập nghiên cứu
Tìm nhiều : Tiếng anh, Photoshop , Lập trình

Đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Đại học Vinh (lần 3)

  • Loại tài liệu :
  • Lần download: 16 lần
  • Chi phí: Miễn phí, download free

Đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Đại học Vinh (lần 3)

Loại tài liệu : Lần download: 16 lần Chi phí: Miễn phí, download free

Thư viện Miễn Phí giới thiệu đến bạn đọc thư viện Đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Đại học Vinh (lần 3) : Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên ĐH Vinh Đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Đại học Vinh (lần 1) Đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Đại học Vinh (lần 2) Đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Đại học Vinh (lần 3) có đáp án được Thư viện miễn phí, bên cạnh đó com sưu tầm và đăng tải giúp những bạn học sinh ôn tập sẵn sàng sẵn sàng cho kỳ thi THPT Quốc gia sắp đến, cho biết thêm Mời những bạn tham khảo, ý nữa TRƯỜNG ĐẠI HỌC VINH TRƯỜNG THPT CHUYÊN ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA, LẦN 3 NĂM 2015 MÔN TIẾNG ANH (Thời gian làm bài: 90 phút) Mã đề thi

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên ĐH Vinh

Đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Đại học Vinh (lần 1)

Đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Đại học Vinh (lần 2)

Đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Đại học Vinh (lần 3) có đáp án được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải giúp các bạn học sinh ôn tập chuẩn bị sẵn sàng cho kỳ thi THPT Quốc gia sắp tới. Mời các bạn tham khảo.

TRƯỜNG ĐẠI HỌC VINH

TRƯỜNG THPT CHUYÊN

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA, LẦN 3 NĂM 2015

MÔN TIẾNG ANH (Thời gian làm bài: 90 phút)

Mã đề thi 132

Họ, tên thí sinh:........................................................

Số báo danh: .............................

I. PHẦN TRẮC NGHIỆM : TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 64 (8 điểm)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 1: Although they reflect a strong social conscience, Arthur Miller’s stage works are
                       A
typical more concerned with individuals than with systems.
    B                   C                                                 D

Question 2: Georgia has too many types of soil that virtually any plants can be grown there.
                                      A                         B              C                                            D

Question 3: Not longer are contributions to the advancement of industry made primarily by individuals.
                        A                    B                             C                            D

Question 4: On the way back home from the library, we saw two of our classmates to cycle side by side.
                          A                                                                B                                C               D

Question 5: Some insects bear a remarkable resemblance to dead twigs, being long, slenderness,
                            A                                                                                 B                  C
wingless, and brownish in color.
                                       D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

There are many theories of aging, but virtually all fall into the category of hypotheses with a minimum of supporting evidence. One viewpoint is that aging occurs as the body's organ systems become less efficient. Thus failures in the immune system, hormonal system, and nervous system could all produce characteristics that we associate with aging. Following a different vein, many current researchers are looking for evidence at the cellular and sub cellular level. It has been shown that cells such as human fibroblasts (generalized tissue cells) grown in culture divide only a limited number of times and then die. Only cancer cells seem immortal in this respect. Fibroblast cells from an embryo divide more times than those taken from an adult. Thus some researchers believe that aging occurs at the cellular level and is part of the cell's genetic makeup. Any event that disturbs the cell's genetic machinery such as mutation, damaging chemicals in the cell's environment, or loss of genetic material, could cause cells to lose their ability to divide and thus bring on aging. Other theories of aging look at different processes.

Chronological aging refers to the passage of time since birth and is usually measured in years. While chronological age can be useful in estimating the average status of a large group of people, it is a poor indicator of an individual person's status because there is a tremendous amount of variation from one individual to the next in regard to the rate at which biological age changes occur. For example, on the average, aging results in people losing much of their ability to perform strenuous activities, yet some elderly individuals are excellent marathon runners.

Another type of aging is cosmetic aging, which consists of changes in outward appearance with advancing age. This includes changes in the body and changes in other aspects of a person's appearance, such as the style of hair and clothing, the type of eyeglasses, and the use of a hearing aid. Like chronological aging, it is frequently used to estimate the degree to which other types of aging have occurred. However, it is an inaccurate indicator for either purpose because of variation among individuals and because a person's appearance is affected by many factors that are not part of aging, including illness, poor nutrition, and exposure to sunlight.

Question 6: The author believes the theories of aging are _______.

A. well-supported hypotheses                  B. poorly supported hypotheses
C. proven theories                                   D. interesting ideas

Question 7: In paragraph 1, the word "evidence" refers to _______.

A. evidence of aging                                B. evidence of cancer
C. evidence of human fibroblasts              D. evidence of cell division

Question 8: The word "vein" in paragraph 1 is closest in meaning to _______ .

A. part of the body      B. point of view      C. blood vessel     D. cellular level

Question 9: The author of the article points out that cancer cells _______.

A. divide infinitely                                     B. divide and then die
C. divide more in adults than in embryos    D. bring on aging

Question 10: The word "culture" in paragraph 1 is closest in meaning to _______ .

A. libraries                                             B. a society's traditions and values
C. a special environment                         D. a toxic substance

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh

TRƯỜNG ĐẠI HỌC VINH

TRƯỜNG THPT CHUYÊN

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA, LẦN 3 NĂM 2015

MÔN TIẾNG ANH (Thời gian làm bài: 90 phút)

I. PHẦN TRẮC NGHIỆM : TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 64 (0,125 x 64 câu = 8 điểm)

1. B

2. A

3. A

4. C

5. C

6. B

7. A

8. B

9. A

10. C

11. D

12. B

13. B

14. C

15. C

16. D

17. B

18. C

19. A

20. D

21. B

22. D

23. C

24. D

25. B

26. D

27. A

28. C

29. D

30. D

31. D

32. D

33. D

34 B

35. C

36. B

37. A

38. B

39. C

40. D

41. C

42. C

43. B

44. A

45. B

46. A

47. B

48. C

49. C

50. A

51. D

52. A

53. B

54. B

55. C

56. A

57. D

58. C

59. D

60. A

61. C

62. B

63 D

64. C

II. PHẦN TỰ LUẬN (2 điểm)

Part I. Sentence transformation (0,1 * 5 = 0,5 điểm)

Question 1: The students regretted not attending the lecture.

Question 2: Only after a new pay offer did the workers call off the strike.

Question 3: William’s mother told him not to leave the house until she got back.

Question 4: Two tablets should be taken every four hours.

Question 5: It’s too marvelous an opportunity that we mustn’t miss it.

Part II. Writing a paragraph of about 140 words about why travelling is becoming more popular. (1,5 điểm)

Criteria for marking:

1. Đáp ứng được yêu cầu của đề bài: Đúng dạng của đoạn văn (chứ không phải bài luận), độ dài theo yêu cầu.

2. Sự liên kết, mạch lạc: Có sử dụng phương tiện từ liên kết giữa các ý, các câu với nhau để phát triển chủ đề một cách chặt chẽ, rõ ràng.

3. Từ vựng: Đa dạng, tránh lặp đi lặp lại, đúng chính tả.

4. Ngữ pháp: Đa dạng cấu trúc ngữ pháp, đúng thời, sự hòa hợp chủ-vị….

Tải tài liệu Đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Đại học Vinh (lần 3) miễn phí ,tại Thư viện tài liệu miễn phí www.thuvienmienphi.com bạn có thể tải nhiều tài liệu, thư viện hoàn toàn miễn phí,bạn có thể chia sẽ tài liệu Đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Đại học Vinh (lần 3) của bạn cho mọi người cùng nghiên cứu học tập tại đây .DOC: là dạng tài liệu đọc bằng thư viện Microsoft Office,PDF là dạng file đọc bằng phần mềm Adobe - Adobe Reader Một số tài liệu tải về mất font không xem được thì do máy tính bạn không hỗ trợ font củ, bạn tải font các font vntime củ về cài sẽ xem được.

TRƯỜNG ĐẠI HỌC VINH
TRƯỜNG THPT CHUYÊN
ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA, LẦN 3 NĂM 2015
MÔN TIẾNG ANH (Thời gian làm bài: 90 phút)
đề thi 132
Họ, tên thí sinh:........................................................ Số báo danh: .............................
I. PHẦN TRẮC NGHIỆM : TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 64 (8 điểm)
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs
correction in each of the following questions.
Question 1:
Although they reflect a strong social conscience, Arthur Miller’s stage works are
A
typical more concerned with individuals than with systems.
B
C
D
Question 2: Georgia has too many types of soil that virtually any plants can be grown there.
A
B
C
D
Question 3:
Not longer are contributions to the advancement of industry made primarily by individuals.
A
B
C
D
Question 4:
On the way back home from the library, we saw two of our classmates to cycle side by side.
A
B
C
D
Question 5: Some insects bear a remarkable resemblance to dead twigs, being long, slenderness,
A
B
C
wingless, and brownish in color.
D
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions.
There are many theories of aging, but virtually all fall into the category of hypotheses with a
minimum of supporting evidence.
One viewpoint
is that aging occurs as the body's organ systems
become less efficient. Thus failures in the immune system, hormonal system, and nervous system could
all
produce
characteristics
that
we
associate
with
aging.
Following
a
different
vein,
many
current
researchers are looking for evidence at the cellular and sub cellular level. It has been shown that cells
such as human fibroblasts (generalized tissue cells) grown in culture divide only a limited number of
times and then die. Only cancer cells seem immortal in this respect. Fibroblast cells from an embryo
divide more times than those taken from an adult. Thus some researchers believe that aging occurs at
the cellular level and is part of the cell's genetic makeup. Any event that disturbs the cell's genetic
machinery such as mutation, damaging chemicals in the cell's environment, or loss of genetic material,
could cause cells to lose their ability to divide and thus bring on aging. Other theories of aging look at
different processes.
Chronological aging refers to the passage of time since birth and is usually measured in years.
While chronological age can be useful in estimating the average status of a large group of people, it is a
poor indicator of an individual person's status because there is a tremendous amount of variation from
one individual to the next in regard to the rate at which biological age changes occur. For example, on
the average, aging results in people losing much of their ability to perform strenuous activities, yet some
elderly individuals are excellent marathon runners.
Another type of aging is cosmetic aging, which consists of changes in outward appearance with
advancing
age.
This
includes
changes
in
the
body
and
changes
in
other
aspects
of
a
person's
appearance, such as the style of hair and clothing, the type of eyeglasses, and the use of a hearing aid.
Like chronological aging, it is frequently used to estimate the degree to which other types of aging have
occurred. However, it is an inaccurate indicator for either purpose because of variation among individuals
and because a person's appearance is affected by many factors that are not part of aging, including
illness, poor nutrition, and exposure to sunlight.
Question 6:
The author believes the theories of aging are _______.
A. well-supported hypotheses
B. poorly supported hypotheses
C. proven theories
D. interesting ideas
Trang 1/5 - Mã đề thi 132
Question 7:
In paragraph 1, the word "evidence" refers to _______.
A. evidence of aging
B. evidence of cancer
C. evidence of human fibroblasts
D. evidence of cell division
Question 8:
The word "vein" in paragraph 1 is closest in meaning to _______ .
A. part of the body
B. point of view
C. blood vessel
D. cellular level
Question 9:
The author of the article points out that cancer cells _______.
A. divide infinitely
B. divide and then die
C. divide more in adults than in embryos
D. bring on aging
Question 10:
The word "culture" in paragraph 1 is closest in meaning to _______ .
A. libraries
B. a society's traditions and values
C. a special environment
D. a toxic substance
Question 11:
It can be inferred from the passage that fibroblast cells ________.
A. disfunction in the aging process of the body's immune system
B. are not a focus in cellular research on aging
C. are similar to cancer cells in rate of division
D. divide fewer times at later stages in human life
Question 12:
As explained in this passage, the theory of aging which examines the cellular level would
NOT assign which of the following as a cause of aging?
A. Mutation
B. Failure of the body's organ system
C. Loss of genetic material
D. Chemical damage from the environment
Question 13:
According to the passage, chronological aging is not a good indicator of an individual's
status regarding aging because ______.
A. elderly people are often athletic
B. there is individual variation in the rate of biological aging
C. strenuous activities are not good measures of age
D. it is difficult to get accurate records of birth dates
Question 14:
The author implies all of the following about cosmetic aging EXCEPT _______.
A. It does not occur at the same rate for all people
B. It is a poor indicator of chronological age
C. Illness, poor nutrition, and exposure to sunlight cause aging to occur
D. It is described by changes in outward appearance
Question 15:
This article can be extracted from ______.
A. a fashion magazine
B. a cookbook
C. a health journal
D. a travel brochure
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the
following questions.
Question 16:
You must always have a good breakfast every morning _______ late you are.
A. even if
B. no matter
C. whatever
D. however
Question 17:
She _______ you that evening. You should have told her everything.
A. wished helping
B. was there to help
C. would help
D. must have helped
Question 18:
Are you the boy __________ bicycle was stolen?
A. his
B. of which
C. whose
D. who
Question 19:
The __________ at the football match became violent when their team lost.
A. spectators
B. viewers
C. customers
D. observers
Question 20:
The rescuers ________ for their bravery and fortitude in locating the lost mountain
climbers.
A. were praising
B. praising
C. praised
D. were praised
Question 21:
She used to work here as a typist, __________ she?
A. did
B. didn’t
C. wouldn't
D. use
Question 22:
I can't __________ what he's doing; it's so dark down here.
A. show up
B. see through
C. look into
D. make out
Question 23:
Don’t worry about trying to catch the last train home, as we can _____ you up for the night.
A. take
B. keep
C. put
D. set
Trang 2/5 - Mã đề thi 132
Question 24:
Judo players are _____ to their opponents and bow to each other before and after a
contest.
A. respectfully
B. respectable
C. respect
D. respectful
Question 25:
Mike: “I have a favor to ask you.”
-Tim: “__________.”
A. Help yourself
B. Go ahead
C. It’s a pleasure
D. Ask, please
Question 26:
The more you talk about the matter, __________ .
A. the situation seems the worse
B. the situation seems worse
C. the worse seems the situation
D. the worse the situation seems
Question 27:
Without written evidence, we don’t have a ______ on.
A. leg to stand
B. foot to stand
C. leg to lean
D. foot to lean
Question 28:
By the time we got home, we were _________ frozen and exhausted.
A. exceedingly
B. extremely
C. absolutely
D. very
Question 29:
Everyone __________ what they have to do, don’t they?
A. know
B. do know
C. have known
D. knows
Question 30:
What’s the point __________ here if you don’t have anything to tell them?
A. getting them all come
B. in getting them all come
C. to get them all come
D. in getting them all to come
Question 31:
__________, the examinees knew it was time to stop.
A. To have been heard the bell
B. To hear the bell
C. Heard the bell
D. Hearing the bell
Question 32:
Dick: “I enjoyed myself so much at your birthday party.”
Patrice: “ ____________.”
A. It’s a pleasure
B. Oh, that’s kind of you
C. Congratulations
D. Oh, I’m glad to hear that
Question 33:
I wish I _______ to him. Now it is too late.
A. would listen
B. have listened
C. listened
D. had listened
Question 34:
The boys proposed that their group leader _______
a camping trip.
A. organized
B. organize
C. organizes
D. organizing
Question 35:
__________ are often used for laboratory experiments.
A. They are small grey mice
B. Grey small mice
C. Small grey mice
D. That grey small mice
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
best option for each of the blanks.
Beatrix Potter was a story writer whose books about animals have been translated into many
languages and read by both children and adults. (36) ________ being an author, she was also regarded
as a very successful farmer. Born in London in 1866, Beatrix was (37) ________ for at home by various
servants. Every year she (38) _______ the days to her annual holiday in the countryside. She would (39)
_______ to her London home small animals which she (40) ________ and drew. As she grew up, she
entertained other children with drawings and stories about these animals. In 1901, she printed a book at
her own (41) _______ called ‘The Tale of Peter Rabbit’. So many (42) _______ were sold that she
bought a farm, where over the next eight years she wrote many other stories. They all sold very well and
readers liked their detailed color drawings.
With her growing (43) _______ , Beatrix started buying more farmland, animals and property. After
her marriage, at the age of 47, Beatrix stopped writing, (44) _______ that she had run out of (45)
_______ . She became a farmer and spent the rest of her life working with her sheep and awarding
prizes at sheep fairs.
Question 36: A. Apart
B. Besides
C. Otherwise
D. Except
Question 37: A. cared
B. minded
C. attended
D. looked
Question 38: A. imagined
B. counted
C. considered
D. numbered
Question 39: A. get
B. keep
C. take
D. give
Question 40: A. remarked
B. noticed
C. saw
D. observed
Trang 3/5 - Mã đề thi 132

DOWNLOAD TÀI LIỆU
Bấm nút LIKE +1 để cảm ơn
  
     
SAU ĐÓ BẤM
Download miễn phí

HỎI ĐÁP LIÊN QUAN

Tài liệu tương tự

Nội quy


website trong giai đoạn phát triển và hoạt động thử nghiệm, tài liệu đăng tải được sưu tầm trên internet tu cac website nhu tailieu.vn, 123doc...nham muc dich chia se kien thuc hoc tap, nếu tai lieu nao thuộc bản quyền hoặc phi phạm pháp luật chúng tôi sẽ gở bỏ theo yêu cầu Tài liệu học tập miễn phí