Tài liệu miễn phí phục vụ học tập nghiên cứu
Tìm nhiều : Tiếng anh, Photoshop , Lập trình

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh lần 5 năm 2015 Sở GD-ĐT Vĩnh Phúc

  • Loại tài liệu :
  • Lần download: 5 lần
  • Chi phí: Miễn phí, download free

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh lần 5 năm 2015 Sở GD-ĐT Vĩnh Phúc

Loại tài liệu : Lần download: 5 lần Chi phí: Miễn phí, download free

TVMP mang đến cộng đồng bài Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh lần 5 năm 2015 Sở GD-ĐT Vĩnh Phúc : Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh (Đề luyện số 40) trường THPT Liễn Sơn, Vĩnh Phúc Bộ đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Nguyễn Huệ 20 đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Trần Phú Bộ đề ôn thi THPT Quốc gia môn Tiếng Anh Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh lần năm 5 2015 Sở GD-ĐT Vĩnh Phúc là đề thi thử đại học môn Tiếng Anh có đáp án dành cho những bạn tham khảo ôn tập, luyện đề thi thử, tham khảo những câu hỏi khó có trong đề thi sẵn sàng cho kì thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh sắp đến, nói thêm Mời những bạn tham

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh (Đề luyện số 40) trường THPT Liễn Sơn, Vĩnh Phúc

Bộ đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Nguyễn Huệ

20 đề thi thử THPT Quốc gia 2015 môn Tiếng Anh trường THPT Trần Phú

Bộ đề ôn thi THPT Quốc gia môn Tiếng Anh

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh lần 5 năm 2015 Sở GD-ĐT Vĩnh Phúc là đề thi thử đại học môn Tiếng Anh có đáp án dành cho các bạn tham khảo ôn tập, luyện đề thi thử, tham khảo các câu hỏi khó có trong đề thi chuẩn bị cho kì thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh sắp tới. Mời các bạn tham khảo.

Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh 

 

SỞ GD-ĐT VĨNH PHÚC

(Đề thi gồm 5 trang)

ĐỀ KTCL ÔN THI THPT QUỐC GIA LẦN 5
NĂM HỌC 2014-2015
MÔN: TIẾNG ANH
(Thời gian làm bài: 90 phút không kể thời gian phát đề)

Mã đề 263

Họ, tên thí sinh: ………………………………………………

I. MULTIPLE CHOICES (64 Questions; 8.0 points)

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks.

One of the most urgent environmental problems in the world today is the shortage of clean water. Having clean drinking water is a basic human right. But acid rain, (1) ________ pollution and garbage have made many sources of water undrinkable. Lakes, reservoirs and even entire seas have become vast pools (2) ________ poison. Lake Baikal in Russia is one of the largest lakes in the world. It (3) ________ a rich variety of animals and plants, including 1,300 rare species that do not exist (4) ________ else in the world. But they are being destroyed by the massive volumes of toxic effluent which (5) _______ into the lake every day. Even where law existed, the government did not have the power to enforce them.

Most industries simply ignore the regulations. The Mediterranean Sea (6) ________ 1% of the world's water surface. But it is the dumping (7) ________ for 50% of all marine pollution. Almost 16 countries regularly throw industrial wastes a few miles (8) ________ shore.

Water is free to everyone. A few years ago, people thought that the supply of clean water in the world was limitless. Today, many water supplies have been (9) ________ by pollution and sewage. Clean water is now scarce, and we are at last beginning to respect this precious (10) ________. We should do something now.

(Source: v14ilovetranslation.com)

Question 1: A. industrious          B. industry           C. industrial           D. industrialized

Question 2: A. on                      B. in                     C. of                    D. to  

Question 3: A. composes          B. contains            C. encloses          D. consists

Question 4: A. where                B. somewhere        C. everywhere       D. anywhere

Question 5: A. stay                   B. pour                  C. boil                  D. burn

Question 6: A. makes                B. occupies           C. comprises        D. holds

Question 7: A. shore                 B. land                   C. ground             D. soil

Question 8: A. away                  B. of                      C. on                   D. off

Question 9: A. ruined                 B. kept                  C. made               D. conserved

Question 10:A. well                   B. outlet                 C. nature              D. source

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Ever since humans inhabited the earth, they have made use of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral speech. When there is a language barrier, communication is accomplished through sign language in which motions stand for letters, words, and ideas. Tourists, the deaf, and the mute have had to resort to this form of expression. Many of these symbols of whole words are very picturesque and exact and can be used internationally; spelling, however, cannot.

Body language transmits ideas or thoughts by certain actions, either intentionally or unintentionally. A wink can be a way of flirting or indicating that the party is only joking. A nod signifies approval, while shaking the head indicates a negative reaction.
Other forms of nonlinguistic language can be found in Braille (a system of raised dots read with the fingertips), signal flags, Morse code, and smoke signals. Road maps and picture signs also guide, warn, and instruct people.

While verbalization is the most common form of language, other systems and techniques also express human thoughts and feelings.

(Source: TOEFL Reading)

Question 11: Which of the following best summarizes this passage?

A. When language is a barrier, people will find other forms of communication.
B. Everybody uses only one form of communication.
C. Nonlinguistic language is invaluable to foreigners.
D. Although other forms of communication exist, verbalization is the fastest.

Question 12: The word "these" in paragraph1 refers to

A. tourists    B. the deaf and the mute      C. thoughts and feelings     D. sign language motions

Question 13: All of the following statements are true EXCEPT

A. there are many forms of communication in existence today
B. verbalization is the most common form of communication
C. the deaf and mute use an oral form of communication
D. ideas and thoughts can be transmitted by body language

Question 14: Which form other than oral speech would be most commonly used among blind people?

A. Picture signs          B. Braille          C. Body language          D. Signal flags

Question 15: How many different forms of communication are mentioned here?

A. 5                            B. 7                 C. 9                             D. 11

Question 16: The word "wink" in paragraph 2 means most nearly the same as

A. close one eye briefly                 B. close two eyes briefly
C. bob the head up and down         D. shake the head from side to side

Question 17: Sign language is said to be very picturesque and exact and can be used internationally EXCEPT for

A. spelling                  B. ideas
C. whole words           D. expressions

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh

I. Multiple choices (0.125 x 64 = 8.0 points)

1. C 2. C 3. B 4. D 5. B 6. B 7. C 8. D 9. A 10. D

11. A 12. D 13. C 14. B 15. C 16. A 17. A 18. D 19. B 20. D

21. C 22. B 23. B 24. C 25. D 26. B 27. B 28. A 29. C 30. B

31. B 32. B 33. C 34. A 35. C 36. C 37. C 38. A 39. B 40. B

41. C 42. D 43. A 44. A 45. B 46. D 47. C 48. D 49. B 50. C

51. D 52. C 53. A 54. D 55. C 56. A 57. B 58. B 59. A 60. A

61. C  62. D 63. A 64. A

II. WRITING

Part 1: 0.1 x 5 = 0.5 point

65. A new school is going to be built in this area.

66. If he had a car, he could give you a lift.

67. Nam promised to come to see Lan the following weekend.

68. Your book is more expensive than mine.

69. It was not until he was 30 that he knew how to swim.

Part 2: (1,5 points) 

TT

Mô tả tiêu chí đánh giá

Điểm tối đa

1.

Bố cục

0,04

 

  • Câu đề dẫn chủ đề mạch lạc 
  • Bố cục hợp lí rõ ràng phù hợp yêu cầu của đề bài 
  • Bố cục uyển chuyển từ mở bài đến kết luận  

 

2.

Phát triển ý

0,25

 

  • Phát triển ý có trình tự logic
  • Có dẫn chứng, ví dụ, … đủ để bảo vệ ý kiến của mình

 

3.

Sử dụng ngôn từ 

0,30

 

  • Sử dụng ngôn từ phù hợp nội dung
  • Sử dụng ngôn từ đúng văn phong/ thể loại
  • Sử dụng từ nối các ý cho bài viết uyển chuyển

 

4.

Nội dung 

0,30

 

  • Đủ thuyết phục người đọc
  • Đủ dẫn chứng, ví dụ, lập luận
  • Độ dài: Số từ không nhiều hơn hoặc ít hơn so với quy định 5%

 

5.

Ngữ pháp, dấu câu, và chính tả:

0,25

 

  • Sử dụng đúng dấu câu
  • Chính tả: Viết đúng chính tả
    •  Lỗi chính tả gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị tính một lỗi (trừ 1% điểm của bài viết)
    •  Cùng một lỗi chính tả lặp lại chỉ tính là một lỗi
  • Sử dụng đúng  thời,  thể, cấu  trúc câu đúng ngữ pháp.  (Lỗi ngữ pháp gây hiểu nhầm/ sai  lệch ý sẽ bị  trừ 1% điểm bài viết.)

 

 

Tổng

1,5

Tải tài liệu Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh lần 5 năm 2015 Sở GD-ĐT Vĩnh Phúc miễn phí ,tại Thư viện tài liệu miễn phí www.thuvienmienphi.com bạn có thể tải nhiều tài liệu, thư viện hoàn toàn miễn phí,bạn có thể chia sẽ tài liệu Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh lần 5 năm 2015 Sở GD-ĐT Vĩnh Phúc của bạn cho mọi người cùng nghiên cứu học tập tại đây .DOC: là dạng tài liệu đọc bằng thư viện Microsoft Office,PDF là dạng file đọc bằng phần mềm Adobe - Adobe Reader Một số tài liệu tải về mất font không xem được thì do máy tính bạn không hỗ trợ font củ, bạn tải font các font vntime củ về cài sẽ xem được.

SỞ GD-ĐT VĨNH PHÚC
ĐỀ KTCL ÔN THI THPT QUỐC GIA LẦN 5
NĂM HỌC 2014-2015
MÔN: TIẾNG ANH
(Đề thi gồm 5 trang)
(Thời gian làm bài: 90 phút không kể thời gian phát
đề)
Họ, tên thí sinh: ………………………………………………
Mã đề thi 263
I. MULTIPLE CHOICES (64 Questions; 8.0 points)
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct
word for each of the blanks.
One of the most urgent environmental problems in the world today is the shortage of clean water. Having
clean drinking water is a basic human right. But acid rain, (1) ________ pollution and garbage have made many
sources of water undrinkable. Lakes, reservoirs and even entire seas have become vast pools (2) ________
poison. Lake Baikal in Russia is one of the largest lakes in the world. It (3) ________ a rich variety of animals
and plants, including 1,300 rare species that do not exist (4) ________ else in the world. But they are being
destroyed by the massive volumes of toxic effluent which (5) _______ into the lake every day. Even where law
existed, the government did not have the power to enforce them.
Most industries simply ignore the regulations. The Mediterranean Sea (6) ________ 1% of the world's
water surface. But it is the dumping (7) ________ for 50% of all marine pollution. Almost 16 countries
regularly throw industrial wastes a few miles (8) ________ shore.
Water is free to everyone. A few years ago, people thought that the supply of clean water in the world
was limitless. Today, many water supplies have been (9) ________ by pollution and sewage. Clean water is
now scarce, and we are at last beginning to respect this precious (10) ________. We should do something now.
(Source: v14ilovetranslation.com)
Question 1: A. industrious
B. industry
C. industrial
D. industrialized
Question 2: A. on
B. in
C. of
D. to
Question 3: A. composes
B. contains
C. encloses
D. consists
Question 4: A. where
B. somewhere
C. everywhere
D. anywhere
Question 5: A. stay
B. pour
C. boil
D. burn
Question 6: A. makes
B. occupies
C. comprises
D. holds
Question 7: A. shore
B. land
C. ground
D. soil
Question 8: A. away
B. of
C. on
D. off
Question 9: A. ruined
B. kept
C. made
D. conserved
Question 10:A. well
B. outlet
C. nature
D. source
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct
answer to each of the questions.
Ever
since
humans
inhabited
the
earth,
they
have
made
use
of
various
forms
of
communication.
Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral speech. When there is a
language barrier, communication is accomplished through sign language in which motions stand for letters,
words, and ideas. Tourists, the deaf, and the mute have had to resort to this form of expression. Many of these
symbols of whole words are very picturesque and exact and can be used internationally; spelling, however,
cannot.
Body language transmits ideas or thoughts by certain actions, either intentionally or unintentionally. A
wink can be a way of flirting or indicating that the party is only joking. A nod signifies approval, while shaking
the head indicates a negative reaction.
Other forms of nonlinguistic language can be found in Braille (a system of raised dots read with the
fingertips), signal flags, Morse code, and smoke signals. Road maps and picture signs also guide, warn, and
instruct people.
While verbalization is the most common form of language, other systems and techniques also express
human thoughts and feelings.
(Source: TOEFL Reading)
Question 11: Which of the following best summarizes this passage?
A. When language is a barrier, people will find other forms of communication.
B. Everybody uses only one form of communication.
C. Nonlinguistic language is invaluable to foreigners.
D. Although other forms of communication exist, verbalization is the fastest.
Question 12: The word "these" in paragraph1 refers to
A. tourists
B. the deaf and the mute
C. thoughts and feelings
D. sign language motions
Question 13: All of the following statements are true EXCEPT
A. there are many forms of communication in existence today
B. verbalization is the most common form of communication
C. the deaf and mute use an oral form of communication
D. ideas and thoughts can be transmitted by body language
Question 14: Which form other than oral speech would be most commonly used among blind people?
A. Picture signs
B. Braille
C. Body language
D. Signal flags
Question 15: How many different forms of communication are mentioned here?
A. 5
B. 7
C. 9
D. 11
Question 16: The word "wink" in paragraph 2 means most nearly the same as
A. close one eye briefly
B. close two eyes briefly
C. bob the head up and down
D. shake the head from side to side
Question 17: Sign language is said to be very picturesque and exact and can be used internationally EXCEPT
for
A. spelling
B. ideas
C. whole words
D. expressions
Question 18: People need to communicate in order to
A. create language barriers
B. keep from reading with their fingertips
C. be picturesque and exact
D. express thoughts and feelings
Question 19: What is the best title for the passage?
A. The Important of Sign Language
B. The Many Forms of Communication
C. Ways of Expressing Feelings
D. Picturesque Symbols of Communication
Question 20: Who would be MOST likely to use Morse code?
A. A scientist
B. An airline pilot
C. A spy
D. A telegrapher
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced
differently from that of the rest in each of the following questions.
Question 21: A. players
B. always
C. rejects
D. confides
Question 22: A. walked
B. involved
C. missed
D. jumped
Question 23: A. deal
B. clear
C. heat
D. appeal
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in
meaning to the underlined part in each of the following questions.
Question 24: We spent the entire day looking for a new hotel.
A. the long day
B. day after day
C. all day long
D. all long day
Question 25: Thanh Hoa is well-known for its beautiful beaches and seafood.
A. rich
B. successful
C. honest
D. famous
Question 26:
What do you like doing in your spare time?
A. enjoyable
B. free
C. quiet
D. busy
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following
questions.
Question 27: My brothers love ________ my father in mending things around the house at weekends.
A. being joined
B. joining
C. join
D. joined
Question 28:
Last month I went to visit the college ________ I studied from 1985 to 1990.
A. where
B. that
C. who
D. when
Question 29: Diana: ‘I didn't know you could play the guitar so well, Toan. Your tune was lovely!’ Toan:
‘________.’
A. You are welcome
B. I bought it near my house last week
C. You've got to be kidding! I thought it was terribleD. Never mind
Question 30: Bob has a bad lung cancer and his doctor has advised him to ________ smoking.
A. turn up
B. give up
C. take up
D. put up
Question 31: Jack: ‘Can I use your computer?’
Jill: ‘________.’
A. No, thanks
B. Of course
C. Well done
D. Yes, I can
Question 32: The majority of Asian students reject the American ________ that marriage is a partnership of
equals.
A. thought
B. view
C. look
D. attitude
Question 33: A number of wildlife reserves have been established ________ endangered species can have a
chance to survive and develop.
A. therefore
B. in order to
C. so that
D. so as to
Question 34: We will leave for the airport ________ he is ready.
A. as soon as
B. during
C. until
D. while
Question 35: Did you read ________ book I lent you last week?
A. a
B. an
C. the
D. Ø
Question 36:
If she ________ a car, she would go out in the evening.
A. has
B. have
C. had
D. has had
Question 37: Traditionally, Americans and Asians have very different ideas ________ love and marriage.
A. to
B. at
C. about
D. in
Question 38: Olek: ‘Your kitchen is fantastic! Did you do it all by yourself?’ Shaival: ‘No, I ________ by a
professional.’
A. had it designed
B. have it designed
C. had designed it
D. designed it
Question 39: During the week of national tourism festival, we had visitors ________ from all over the
country.
A. to come
B. coming
C. come
D. to have come
Question 40: The more you practise your English, ________
.
A. you will learn faster
B. the faster you will learn
C. faster you will learn
D. the faster will you learn
Question 41:
I will not be here next week. I am going to be ________ business in Mexico.
A. about
B. in
C. on
D. at
Question 42: You won't know what to do ________ you listen carefully.
A. and
B. if
C. or
D. unless
Question 43:
If you had taken your dad's advice, you ________ such a silly mistake.
A. would have avoided
B. would have avoid
C. avoid
D. have avoided
Question 44: Rosemary Dare is a wildlife photographer. She ________ in Uganda for many years.
A. has been living
B. is living
C. will live
D. lives
Question 45:
In some countries, many old-aged parents like to live in a nursing home. They want to ________
independent lives.
A. give
B. lead
C. take
D. see
Question 46: Mrs. Brown was the first owner ________ dog won three prizes in the same show.
A. who
B. her
C. whom
D. whose
Question 47:
I'm so hungry. Let’s go and get ________ to eat.
A. everywhere
B. nothing
C. something
D. anyone
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct
answer to each of the questions.
Rachel Carson was born in 1907 in Springsdale, Pennsylvania. She studied biology at college and
zoology at Johns Hopkins University, where she received her master’s degree in 1933. In 1936, she was hired by
the U.S. Fish and Wildlife Service, where she worked most of her life.
Carson’s first book, Under the Sea Wind, was published in 1941. It received excellent reviews, but sales
were poor until it was reissued in 1952. In that year she published The Sea Around Us, which provided a
fascinating look beneath the ocean’s surface, emphasizing human history as well as geology and marine biology.
Her imagery and language had a poetic quality. Carson consulted no less than 1,000 printed sources. She had
voluminous correspondence and frequent discussions with experts in the field. However, she always realized the
limitations of her nontechnical readers.
In 1962, Carson published Silent Spring, a book that sparked considerable controversy. It proved how much
harm was done by the uncontrolled, reckless use of insecticides. She detailed how they poison the food supply of
animals, kill birds and fish, and contaminate human food. At the time, spokesmen for the chemical industry

DOWNLOAD TÀI LIỆU
Bấm nút LIKE +1 để cảm ơn
  
     
SAU ĐÓ BẤM
Download miễn phí

HỎI ĐÁP LIÊN QUAN

Tài liệu tương tự

Nội quy


website trong giai đoạn phát triển và hoạt động thử nghiệm, tài liệu đăng tải được sưu tầm trên internet tu cac website nhu tailieu.vn, 123doc...nham muc dich chia se kien thuc hoc tap, nếu tai lieu nao thuộc bản quyền hoặc phi phạm pháp luật chúng tôi sẽ gở bỏ theo yêu cầu Tài liệu học tập miễn phí