bởi admin lúc Fri, Apr 20 '18 2:36 PM | Lần xem 362 | Lần tải 28
TEST 1
Part 1: Phonetics:
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group
1.
A. Tolerant
B. Ho
ible
C. Occupied
D. Reasonable
2.
A. Resource
B. Preserve
C. Conserve
D. Position
3.
A. Odou
B. Honou
C. Pou
D. Vapou
4.
A. Paint
B. Reclaim
C. Drainage
D. Certain
5.
A. Lemon
B. Son
C. Bacon
D. Iron
Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group
6.
A. Eardrum
B. Abound
C. Decree
D. Account
7.
A. Ancho
B. Disposal
C. Adve
D. Welfare
8.
A. Solidity
B. Superviso
C. Perversity
D. Impudence
9.
A. Birthmark
B. Anthem
C. Guidance
D. Immense
10.
A. Applicant
B. Sulphuric
C. Odourless
D. Logical
Part 2: Vocabulary - grammar and structures
Choose the best answer among A, B, C or D
11.
He made too ... mistakes in his writing.
A. little
B. much
C. few
D. many
12.
She hadn’t written to me ... we met last time.
A. before
B. since
C. ago
D. fo
13.
I worked ... hard that I felt very tired.
A. such
B. too
C. enough
D. so
14.
He is bored ... doing the same thing every day.
A. of
B. to
C. fo
D. with
15.
This question is ... difficult for me.
A. enough
B. to
C. such
D. too
16.
Vehicles also account ... air pollution in the city.
A. on
B. to
C. with
D. fo
17.
He said he ... for five hours.
A. has been working
B. has worked
C. worked
D. has been working
1
18.
They ere ... when they read the result.
A. disappointed
B. disappointment
C. disappoint
D. disappointing
19.
I am very ... in the news.
A. interested
B. interesting
C. interest
D. exciting
20.
There is always ... traffic in the city centre in the rush-hour.
A. full
B. heavy
C. strong
D. big
21.
I usually wear skirts but today I ... trousers.
A. wearing
B. am wearing
C. wea
D. wears
22.
Preserving natural resources ... of great importance.
A. is
B. are being
C. have been
D. are
23.
... books on this shelf were written by Charles Dickens.
A. All the
B. The all
C. All
D. Every
24.
We avoid ... our environment.
A. polluted
B. polluting
C. pollute
D. to pollute
25.
The factory has a ... to choose young, qualified people for the job.
A. trend
B. preference
C. privilege
D. tendency
Which sentence expresses the same idea as the given one?
26.
Peter was too ill to get up.
A.
Peter was so ill that he couldn't get up
B.
Peter was very ill for getting up
C.
Peter was not strong enough for getting up
D.
Peter was not very well to get up
27.
It has been a long time since they met.
A. They haven’t met since a long time
B. They haven’t met for a long time
C. They didn't meet for a long time
D. They didn’t meet a long time ago
28.
This flat is too small for my family.
A. This flat is not big enough for my family
B. This flat is not rather big for my family
C. This flat is not enough big for my family
D. This flat is not very big for my family
29.
"Where are you going?" he asked her.
A. He asked her where she is going
B. He asked her where you were going
2
C. He asked her where was she going
D. He asked her where she was going
30.
Getting a good job doesn't interest him.
A. He isn’t good at getting a good jo
B. He isn't interested in getting a good jo
C. He is good at getting a good jo
D. He is only interested in getting a good jo
Choose a word or phrase in each sentence that needs co
ecting
31.
Every year Bob and Alice (A) spend a few (B) day (C) at the same hotel (D) by the sea.
32.
(A) Because of the light, the town seemed (B) differently from the way I (C) had (D)
emembered it.
33.
James (A) which has (B) just received a promotion is the (C) best worker (D) of ou
Company.
34.
The boy (A) whom I spoke (B) to on the phone last night (C) is very interested (D) on
Mathematics.
35.
Our teacher (A) told us that we (B) had done our (C) homeworks very (D) carefully.
Part 3: Reading
Read the passages below and choose the co
ect answer among A, B, C or D.
Every year students from many countries learn English. Some of these students are
young children. Others are teenagers, many are adults. Some learn at school, others study by
themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on television, in the
office or among their friends. But not many are lucky enough to do that. Most people must
work hard to learn another language.
Why do all these people want to learn English? It is difficult to answer that question.
Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. They study
their own language and mathematics and English. In England or America, or Australia many
oys and girls study their own language, which is English, and Mathematics, and anothe
language, perhaps French, or German, or Spanish.
Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn
English for their higher studies because some of their books are in English at college o
university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in
English.
36.
According to the writer.
A. English is popular in much of the world B. Only adults learn English.
C. English is useful only to teenagers.
D. No children like learning English
37.
Many people learn English by....
A. taking with the film stars
B. hearing the language in the office
C. watch video only
D. working hard on their lessons.
3
bởi admin lúc Fri, Apr 20 '18 2:36 PM


Bộ đề ôn thi THPT Quốc gia môn Tiếng Anh được VnDoc.com đăng tải gồm tuyển tập 34 đề ôn có đáp án đi kèm. Bộ đề thi giúp các bạn luyện tập về giới từ, tính từ, cách phát âm và trọng âm..., giúp các bạn nắm vững kiến thức cơ bản để làm bài tốt. Mời các bạn tham khảo.


Bộ đề ôn thi THPT Quốc gia môn Tiếng Anh


Test 1


Part 1: Phonetics:


Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group


1. A. Tolerant             B. Horrible              C. Occupied               D. Reasonable


2. A. Resource           B. Preserve            C. Conserve                D. Position


3. A. Odour                B. Honour              C. Pour                       D. Vapour


4. A. Paint                 B. Reclaim             C. Drainage                 D. Certain


5. A. Lemon               B. Son                   C. Bacon                     D. Iron


Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group


6. A. Eardrum            B. Abound              C. Decree                    D. Account


7. A. Anchor              B. Disposal            C. Adverb                    D. Welfare


8. A. Solidity              B. Supervisor         C. Perversity                D. Impudence


9. A. Birthmark           B. Anthem             C. Guidance                D. Immense


10. A. Applicant          B. Sulphuric           C. Odourless               D. Logical


Part 2: Vocabulary - grammar and structures


Choose the best answer among A, B, C or D


11. He made too ... mistakes in his writing.


    A. little                 B. much                C. few                  D. many


12. She hadn’t written to me ... we met last time.


   A. before              B. since                 C. ago                  D. for


13. I worked ... hard that I felt very tired.


   A. such               B. too                     C. enough             D. so


14. He is bored ... doing the same thing every day.


    A. of                  B. to                       C. for                    D. with


15. This question is ... difficult for me.


   A. enough           B. to                       C. such                 D. too


16. Vehicles also account ... air pollution in the city.


   A. on                 B. to                        C. with                  D. for


17. He said he ... for five hours.


    A. has been working                          B. has worked
    C. worked                                         D. has been working


18. They ere ... when they read the result.


    A. disappointed                                 B. disappointment
    C. disappoint                                    D. disappointing


19. I am very ... in the news.


   A. interested   B. interesting              C. interest             D. exciting


20. There is always ... traffic in the city centre in the rush-hour.


   A. full             B. heavy                     C. strong               D. big


Đáp án bộ đề ôn thi THPT Quốc gia môn Tiếng Anh


Keys


















1. A


11. C


21. D


31. B


41. B



2. A


12. D


22. B


32. C


42. A



3. B


13. C


23. D


33. C


43. C



4. B


14. B


24. C


34. B


44. B



5. B


15. D


25. D


35. B


45. A



6. C


16. D


26. D


36. A


46. D



7. B


17. C


27. D


37. D


47. B



8. B


18. B


28. B


38. B


48. C



9. B


19. A


29. B


39. C


49. A



10. A


20. C


30. A


40. B


50. D



.pdf bo-de-on-thi-thpt-quoc-gi ...
Kích thước: bytes
Lần tải: 0 lần
Download
.pdf bo-de-on-thi-thpt-quoc-gi ...
Kích thước: bytes
Lần tải: 0 lần
Download
.doc bo-de-on-thi-thpt-quoc-gi ...
Kích thước: bytes
Lần tải: 0 lần
Download