bởi admin lúc Fri, Apr 20 '18 2:40 PM | Lần xem 1675 | Lần tải 198
BÀI TẬP VỀ CÂU GIẢ ĐỊNH
1. I enjoyed the movie very much. I wish I ______ the book from which it was made.
A. have read
B. had read
C. should have read
D. am reading
2. You are late. If you _______ a few minutes earlier, you_______him.
A. came / Would meet
B. had come / Would have met
C. come / Will meet
D. had come / would meet
3. I can’t stand him. He always talks as though he_______everything.
A. knew
B. knows
C. has know
D. had known
4. His doctor suggested that he ______short trip a
oad.
A. will take
B. would take
C. take
D. took
5. We might have failed if you _______us a helping hand.
A. have not given
B. would not give
C. had not given
D. did not give
6. The law requires that everyrone ______his car checked at least once a month.
A. has
B. have
C. had
D. will have
7. He was busy yesterday, otherwise he_______to the meeting.
A. would come
B. would have been
C. could have been
D. would be
8. If there were no subjunctive mood, English _______ much easier.
A. will be
B. would have been
C. could have been
D. would be
9. ________ the fog, we should have reached our schoo1.
A. Because of
B. In spite of
C. In case of
D. But fo
10. –“What will you do during winter vacation?”
–“I don’t know, but it’s about time______something.”
A. I decided
B. I’ll decide
C. I’d decided
D. I’m deciding
11. He was very busy yesterday, otherwise, he ________to your birthday party.
A. would come
B. came
C. would have come
D. should come
12. The two strangers talked as if they_______friends for years.
A. should be
B. had been
C. have been
D. were
13. Look!
What you’ve done!You_______have been more careful.
A. should
B. may
C. ought
D. would
14. Without electricity, what _______?
A. will the world be like
B. would the world be like
C. the world will be like
D. the World Would be like
15. With your ability, you _______out the puzzle within a few minutes.
A.
could have worked
B. need have worked
B.
C. ought have worked
D. must have worked
16. My suggestion is that the sick boy_______to hospital as soon as possible.
A. is taken
B. must be taken
C. be taken
D. has to be taken
17. If we had not missed the bus, we_______lunch at home now.
A. would have had B. would have
C. must be having
D. would be having
18. _______ here yesterday, he would attend the lecture with us today.
A. Had he been
B. If he were
C. Were he
D. Should be he
19. His tired face suggested that
he_______really tired after the 1ong walk.
A. had been
B. was
C. be
D. should be
20. Do you feel that I_______the problem in a different way the other day?
A. should come
B. should have solved C. have solved
D. solved
21. 0ur chairman hasn’t come yet. If he _______on time, we would have to put off the meeting.
A. should come
B. would come
C. shouldn’t come
D. doesn’t come
22. He insisted that he _______ really very tried and that he _______to have a rest.
A. was / be allowed
B. was / must be allowed
C. should be / must be allowed
D. should be / be allowed
23. He did his best in everything / _______he would not have been what he was.
A. and
B. but
C. otherwise
D. but that
24. I do_______ I could give you a hand.
A. hope
B. wish
C. expect
D. think
25. I Would rather she_______ tomo
ow than today.
A. come
B. came
C. should
D. has come
26. The guard at the gate insisted that everybody_______the rules.
A. obeys
B. obey
C. will obey
D. Would obey
27. I _______her if I thought she would understand.
A. would tell
B. will tell
C. Would have to1d D. told
28. The teacher requires Rose _______by heart 15 English words each day.
A. 1earn
B. to learn
C. must learn
D. 1earning
29. –“If he ________, he ________that food.”
–“Luckily he was sent to the hospita1 immediate1y.”
A. Was warmed / would not take
B. had been warmed / wou1d not have taken
C. would be warmed / had not taken
D. would have been warmed / had not taken
30. Without electricity human life_______quite different today.
A. is
B. will be
C. would have been D. Would be
ĐÁP ÁN
1. B
2. B
3. A
4. C
5. C
6. B
7. B
8. D
9. D
10. A
11. C
21. B
13. A
14. B
15. A
16. C
17. D
18. A
19. B
20. D
21. C
22. A
23. C
24. B
25. B
26. B
27. C
28. B
29. B
30. D
bởi admin lúc Fri, Apr 20 '18 2:40 PM


<p style="text-align: justify;"><strong>B&agrave;i tập về c&acirc;u giả định trong Tiếng Anh với 30 c&acirc;u hỏi trắc nghiệm c&oacute; đ&aacute;p &aacute;n đi k&egrave;m, gi&uacute;p c&aacute;c bạn &ocirc;n tập ngữ ph&aacute;p Tiếng Anh về dạng b&agrave;i c&acirc;u giả định. Từ đ&oacute;, c&aacute;c bạn sẽ &ocirc;n tập v&agrave; sử dụng c&acirc;u giả định tốt hơn trong c&aacute;c b&agrave;i tập, b&agrave;i kiểm tra sắp tới.</strong></p>
<h2 style="text-align: justify;">B&agrave;i tập về c&acirc;u giả định trong Tiếng Anh</h2>
<blockquote>
<p style="padding-left: 30px;"><strong><a href="http://vndoc.com/cac-cum-tu-noi-mang-tinh-quan-he-nhan-qua-trong-tieng-anh/download" rel="nofollow" target="_blank">C&aacute;c cụm từ nối mang t&iacute;nh quan hệ nh&acirc;n quả trong Tiếng Anh</a></strong></p>
<p style="padding-left: 30px;"><strong><a href="http://vndoc.com/bang-tu-loai-tieng-anh/download" rel="nofollow" target="_blank">Bảng từ loại Tiếng Anh</a></strong></p>
<p style="padding-left: 30px;"><strong><a href="http://vndoc.com/mot-so-gioi-tu-dung-sau-tinh-tu-thuong-gap-trong-tieng-anh/download" rel="nofollow" target="_blank">Một số giới từ đứng sau t&iacute;nh từ thường gặp trong Tiếng Anh</a></strong></p>
</blockquote>
<p style="text-align: justify;">1. I enjoyed the movie very much. I wish I ______ the book from which it was made.</p>
<p style="text-align: justify;">A. have read &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;B. had read &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;C. should have read &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;D. am reading</p>
<p style="text-align: justify;">2. You are late. If you _______ a few minutes earlier, you_______him.</p>
<p style="text-align: justify;">A. came / Would meet &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;B. had come / Would have met<br />C. come / Will meet &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;D. had come / would meet</p>
<p style="text-align: justify;">3. I can&rsquo;t stand him. He always talks as though he_______everything.</p>
<p style="text-align: justify;">A. knew &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;B. knows &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; C. has know &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;D. had known</p>
<p style="text-align: justify;">4. His doctor suggested that he ______short trip abroad.</p>
<p style="text-align: justify;">A. will take &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; B. would take &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;C. take &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;D. took</p>
<p style="text-align: justify;">5. We might have failed if you _______us a helping hand.</p>
<p style="text-align: justify;">A. have not given &nbsp; &nbsp; B. would not give &nbsp; &nbsp; &nbsp; C. had not given &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; D. did not give</p>
<p style="text-align: justify;">6. The law requires that everyrone ______his car checked at least once a month.</p>
<p style="text-align: justify;">A. has &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; B. have &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; C. had &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; D. will have</p>
<p style="text-align: justify;">7. He was busy yesterday, otherwise he_______to the meeting.</p>
<p style="text-align: justify;">A. would come &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;B. would have been<br />C. could have been &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;D. would be</p>
<p style="text-align: justify;">8. If there were no subjunctive mood, English _______ much easier.</p>
<p style="text-align: justify;">A. will be &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;B. would have been<br />C. could have been &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;D. would be</p>
<p style="text-align: justify;">9. ________ the fog, we should have reached our schoo1.</p>
<p style="text-align: justify;">A. Because of &nbsp; &nbsp; &nbsp;B. In spite of &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; C. In case of &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; D. But for</p>
<p style="text-align: justify;">10. &ndash;&ldquo;What will you do during winter vacation?&rdquo;</p>
<p style="text-align: justify;">&nbsp; &nbsp; &nbsp; &ndash;&ldquo;I don&rsquo;t know, but it&rsquo;s about time______something.&rdquo;</p>
<p style="text-align: justify;">A. I decided &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; B. I&rsquo;ll decide &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;C. I&rsquo;d decided &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; D. I&rsquo;m deciding</p>
<p style="text-align: justify;">11. He was very busy yesterday, otherwise, he ________to your birthday party.</p>
<p style="text-align: justify;">A. would come &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;B. came<br />C. would have come &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;D. should come</p>
<p style="text-align: justify;">12. The two strangers talked as if they_______friends for years.</p>
<p style="text-align: justify;">A. should be &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;B. had been &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; C. have been &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; D. were</p>
<p style="text-align: justify;">13. Look! What you&rsquo;ve done!You_______have been more careful.</p>
<p style="text-align: justify;">A. should &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;B. may &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;C. ought &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;D. would</p>
<p>14. Without electricity, what _______?</p>
<p>A. will the world be like &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; B. would the world be like<br />C. the world will be like &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; D. the World Would be like</p>
<p>15. With your ability, you _______out the puzzle within a few minutes.</p>
<p>A. could have worked &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; B. need have worked<br />B. C. ought have worked &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;D. must have worked</p>
<h2 style="text-align: center;">Đ&aacute;p &aacute;n b&agrave;i tập về c&acirc;u giả định trong Tiếng Anh</h2>
<table style="width: 100%;" border="0">
<tbody>
<tr>
<td style="text-align: center;">
<p>1. B</p>
<p>2. B</p>
<p>3. A</p>
<p>4. C</p>
<p>5. C</p>
<p>6. B</p>
</td>
<td style="text-align: center;">
<p>7. B</p>
<p>8. D</p>
<p>9. D</p>
<p>10. A</p>
<p>11. C</p>
<p>21. B</p>
</td>
<td style="text-align: center;">
<p>13. A</p>
<p>14. B</p>
<p>15. A</p>
<p>16. C</p>
<p>17. D</p>
<p>18. A</p>
</td>
<td style="text-align: center;">
<p>19. B</p>
<p>20. D</p>
<p>21. C</p>
<p>22. A</p>
<p>23. C</p>
<p>24. B</p>
</td>
<td style="text-align: center;">
<p>25. B</p>
<p>26. B</p>
<p>27. C</p>
<p>28. B</p>
<p>29. B</p>
<p>30. D</p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
bai-tap-ve-cau-gia-dinh-t ...
Kích thước: bytes
Lần tải: 0 lần
Download
bai-tap-ve-cau-gia-dinh-t ...
Kích thước: bytes
Lần tải: 0 lần
Download
bai-tap-ve-cau-gia-dinh-t ...
Kích thước: bytes
Lần tải: 0 lần
Download